bichonstars@hotmail.dk


Jeg laver ca 1 kuld om året og gør meget ud af at finde nye blodlinjer og match, helbred, mentalt og smukke hunde.  

næste kuld bliver engang midt/sidst i 2023 med Lady &  .....

Det bedste for racen.. rul ned og læs mere :) !!!

skriv en mail med masse afinfo omkring hvad du/i kan tilbyde en hvalp, hvem er i, hvor bor i, kender i racen, første hund nogensinde, vil i gå til træning ect.

På vores klub´s hjemmeside står der flere gode informationer om hvorfor man bør købe en DKK hvalp / hund.

www.canis-minor.dk 

OPS... når i søger hvalp ... sørg for at kende forældrenes Patella luxation status, gerne at forældrene har været øjenlyst inden for det sidste år. en + stambog er at fortrække.

disse oplysninger ligger på DKK hundeweb under forældrenes sundheds info.  og som et minimum skal fars testikkel status være tilstede, det ved man hvis han har været udstillet eller der er dyrelægeattest.

bichonstars@hotmail.dk

Er det besluttet, at nu er tiden for en Bichon Frise´ hvalp, vil det være en god idé at blive skrevet op i god tid.
Det er så æv.. hvis man er for sent ude og man har glædet sig længe 😥 .... 

Når beslutningen er taget og det skal være en Bichon Frise´ vil jeg sige TILLYKKE med valget, det er en fantastisk race.

BICHON STARS

De er opdrættet efter sundheds tjekket forældre, efter DKK & KSS´s etiske anbefainger. 

DKK/FCI stamtavle

Tilmeldt Dansk Hunderegister

sundhedbog fra dyrelæge.
Ormekure

ID-microchip 

fodder/ vejledning
Den vil naturligvis være nyvasket & klippet !!
Lidt surprise ...;)
Du vil altid kunne få hjælp, vejledning omkring pelspleje.
se også under "pelspleje"

Mere info / vejledning :)

OPS .... 

Du skal finde en hvalp som er opvokset i huset ved familien og som er præget af og med mennesker. Hvalpene, moderen og de andre voksne hunde skal være velplejede, tillidsfulde, glade, og må ikke vise tegn på skyhed eller aggression.  Vælg den opdrætter som du føler dig tryg ved, at købe hvalp bliver ofte en tillidssag og du har får brug for støtte og vejledning.

Hvalpe bør kun købes med en DKK Købekontrakt, som kan forhindre misforståelser mellem køber og sælger. 

Præmering eller ej ....

Præmieringer siger intet om hvalpene! Naturens luner kan man ikke styre og selv den smukkeste udstillingshund kan få hvalpe med fejl og utypisk eksteriør. Præmieringerne fortæller kun noget om forældrene og om mig som opdrætter !

En seriøs opdrætter, som vil racens det bedste, har ved at udstille forældrene til et godt resultat, bevist at hundene er værdige til at indgå i avl, desuden har jeg som opdrætter gjort mig tanker om forældrenes temperament og almene sundhed, samt deres egnethed til at få hvalpe. En seriøs opdrætter har fravalgt at avle på hunde, som ikke er gode repræsentanter for racen.

Hvilket køn .....

Der er ikke de store forskelle i temperament på hanner og tæver i vores race, så det er en god ide at bede opdrætteren hjælpe med at vælge ud fra de behov og ønsker man skulle have.
Check evt. hvilket køn hundene i nabolaget har, er der overvejende hanhunde i området ville det være dumt at bestemme sig for have den eneste tæve i nabolaget. Læg i stedet vægt på at vælge en god opdrætter, med et godt hvalpekuld efter gode forældre.

..... og I er altid velkommen, efter aftale ;-) til se mine hunde og se hvordan de trives i det daglige, jeg vil råde og vejlede jer så godt jeg kan.

Hvalpen må forlade sin mor tidligst fra den er 8 uger, den vil vokse op som en del af vores familie og være socialiseret. En hvalp på 8 uger sælges altid som familie hund.

en god investering er en transportkasse som du evt. kan ta med ved besøg og som du kan hente din hvalp hjem i, du vil også kunne bruge den i dit hjem som hundens "hule" ca 60 cm. lang.

 Jeg vil gerne råbe lidt op omkring vigtigheden af sundheds undersøgelserne at vores avlvhunde.

Patella Luxation er en knæleds undersøgelse (en gang efter hunden er fyldt 1 år) der vurderes af en dyrelæge 0/0 må parres med en 1/1 men ønskeligt 0/0, det er selvfølgelig ingen garanti at fordi forældrene er tjekket kan der stadig opstå rigtige triste knæleds skader, bla. ved ikke at passe godt nok på hvalpene og sikre at de ikke overbelastes, de skal være min. 1 år !!!!!!  før de selv går på trapper, cykler eller går meget lange ture, umidelbart kan de jo sagtens men de kan IKKE holde til det alligevel, de er slet ikke færdigudviklet nok før ved godt 1 års alderen....

det er vores opgave / pligt at sikre de bliver passet godt på.

Øjenlysning er vigtig efter min overbevisning.

Der er rigtig mange øjensygdomme og mange af dem har ingen betydning og hunden får ingen gener, men ved at tjekke dem ved en øjendyrelæge, sikre vi efter bedste evne at vi ikke får sat forældre sammen med de samme "lidelser" målet er selvfølgelig UA = uden anmærkninger, distichiasis i mild grad må parres med en der er fri, på den måde sikre vi ikke at forværre noget..... man kan ikke udelukke alle med små ubetydelige "fejl" for så er der ikke nok avls meteriale og de hunde kan ha nogle utrolige gode egenskaber, som dem med UA måske så ikke har ;)   en øjenlysning er en man får fortaget en gang om året så længe hunden bliver brugt i avl, og gerne længere.....

Som DKK Opdrætter kigger man på forældrenes undersøgelser, kigger på hundene og derefter vudere man så om det ku være et super match .... 

Derfor ..... hvis du vil vide noget om din hund og dens forfædre så sørg for at spørge ind til om de undersøgelser nu også er tilstede .... både for din og hundens skyld.

der kan stadig forkomme ting som forældrene ikke har, men for at gøre det bedste, må vi forsøge at vide hvad vi har med at gøre. derfor køb hos en DKK opdrætter og helst hos en der har taget DKK opdrætter uddannelsen og selvfølgelig sundhedstjekket forældre hunde.. ;)

På vores klub´s hjemmeside står der flere gode informationer om hvorfor man bør købe en DKK hvalp / hund.

 

https://www.dkk.dk/race/bichon-frise

"Skal du have hund" se gratis DVD her: http://dansk-kennel-klub.dk/DVD-2 der er masse af god info.

 

 

The Biosensor Program

 The Biosensor Program er en række neurologiske øvelser der på et tidligt stadie i hvalpens liv skal stimulere, styrke og forbedre hvalpens liv.

 Teknikken bruges blandt andet af det amerikanske militær til træning af deres militære hund, både for at styrke deres mentalitet og sundhed.

 Øvelserne startes allerede på hvalpens 3. levedag og frem til den er 16 dage gammel.

 Øvelsernes formål er at styrke deres hjerterytme, give et stærkere hjerteslag, en større stresstolerance og mere modstandsdygtighed overfor sygdomme.

 Man kan sige at de får en mental forspiring, hvor de vil virke mere aktive og undersøgende i deres omgivelser.

 

Kommentarer

Ulla Rose

20.02.2021 21:50

Hej.. jeg vil høre om vi kan komme på en vente liste til en lille lidt rolig tæve ? vi har altid haft Bichon frishe og elsker alt ved den

Bjarne Sørensen

26.12.2020 08:23

Hej Tina. Er det muligt at købe en hvalp hos jer, og hvornår er der en klar, og pris på den kan det oplyses nu. Venlig hilsen Bjarne Sørensen

Anne Faber

16.11.2020 00:05

Kære Tina
Vi er meget interesserede i at høre, hvornår det kunne blive muligt at blive skrevet op til en hvalp såfremt du accepterer os som købere?

Anne-Marie Jensen

16.01.2020 19:58

Hej Tina. Jeg har desværre måtte sige farvel til min Bichon på 10 år. Det var i maj 2019.Jeg vil høre om du har en lille, god han der ikke er solgt?

Seneste kommentarer

13.05 | 19:40

Hej Tina
Hvor lang en venteliste har du, hvis man gerne vil skrives op til en hun-hvalp? Vi er også interesserede i en voksen hund :)

26.04 | 20:32

Vi vil gerne skrives op til en Bichon Frisé han-hvalp.
Vi har haft samme race i 9 1/2 år og ønsker inderligt i har een til os. Vi bor i Grønland og er et ægtepar på 58 & 59 år.

03.03 | 13:46

Hej Tina - jeg skeiver til dig, da jeg har havt kontakt med Diana. Hun snakker så pent om dig. Har du evt tid til en snak?

02.04 | 15:23

Jeg vil rigtig gerne skrives op til en bichon frise hvalp. Jeg bor sammen med kæreste og vi har sammenbragte børn i weekender og ferier. Vi er vandt til hund

Del siden